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旧制専門学校

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旧制専門学校 (きゅうせいせんもんがっこう)とは、第二次世界大戦までの日本において、専門学校令に基づいて専門教育を行っていた高等教育機関である。 現在の単科大学に近いものとされ、その 多くは現在の大学の前身 でもある(旧外地の高等教育機関も参照)。 なお現在の日本における専門学校とは、専門課程を有する専修学校が称することができる [1] 、実践的な職業等の専門技能を授ける教育機関であり、本項でいう専門学校とは系統を全く別にするものである。 目次 1 歴史 2 位置づけ 3 旧制専門学校一覧 3.1 水産 3.1.1 官立 3.1.2 外地 3.1.3 私立 3.2 農林 3.2.1 農林専門部 3.2.2 官立 3.2.3 公立 3.2.4 外地 3.2.5 私立 3.3 農業 3.3.1 公立 3.3.2 外地 3.3.3 私立 3.4 女子農芸 3.4.1 私立 3.5 園芸 3.5.1 官立 3.6 獣医 3.6.1 官立 3.6.2 公立 3.6.3 私立 3.7 薬学 3.7.1 旧制高等学校医学部系 3.7.2 薬学専門部 3.7.3 官立 3.7.4 公立 3.7.5 私立 3.7.6 外地 3.8 医学 3.8.1 旧制高等学校医学部系 3.8.1.1 臨時附属医学専門部(附属医学専門部) 3.8.2 官立 3.8.3 公立 3.8.4 外地 3.8.5 私立 3.8.6 女子医学 3.9 歯学 3.9.1 官立 3.9.2 公立 3.9.3 外地 3.9.4 女子歯学 3.10 外事 3.10.1 官立 3.10.2 公立 3.10.3 私立 3.11 法学 3.11.1 官立 3.11.2 私立 3.11.3 外地 3.12 商業 3.12....

When making batter/dough, why is it really bad to clean your spoon by hitting it on the edge of the bowl a...

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10 Mom and I were looking at a holiday cooking tv-show a few weeks back, and during the part where the host made the dough for the oliebollen, he hit his spoon a few times against the bowl, to get rid of excess stuck to the spoon. Apparently, this was bad enough that mom felt she had to comment on that out loud (NOOO! You fool!). According to her, when making oliebollen (or any other kind of dough/batter which includes yeast ), you should never hit your spoon on the bowl, as this will prevent the dough from rising properly. I've tried to look this up on the internet, but found no such claims/instructions nor any explanation of why hitting a spoon on the edge of the bowl would prevent the dough from rising properly. So, when making batter/dough, is it really bad to clean your spoon by hitting the edge of a bowl? I...